Start maandagavond 14 mei
Cursus antroposofie en muziek
De muzikale intervallen en de antroposofische grondsteen-spreuk - met Ivar Römer

In de toonladder is een weg beleefbaar waarin de mens opklimt van zijn eigen grondtoon naar zijn hoger wezen. Hij begint op de tonica en schrijdt voort naar het octaaf. Ook in de antroposofische grondsteenspreuk is een weg te ervaren die in zeven stappen verloopt.

Door deze spreuk verbind je je met jezelf, je omgeving en de wereld van de geest, waarin ook de kosmische Hiërarchiën en de elementaarwezens een plaats hebben. Deze spreuk is het antroposofische antwoord op de vraag: 'wat is de mens?' Ook in de muziek is de mens in zijn drieledigheid beleefbaar. In zijn denken als melodie, in zijn voelen als harmonie en in zijn willen als ritme.

De cursus is toegankelijk voor een ieder die meer wil ervaren van deze bijzondere spreuk en de werking van de muzikale intervallen. 

Ze vindt plaats in zeven bijeenkomsten van Pinksteren tot Sint Jan, zodat we ook in het jaarverloop kunnen opklimmen naar de zomer zonnewende. Een tijd in het jaar die bijzonder geschikt is om je eigen muzikale essentie te ervaren. 

Cursus door Ivar Römer.
Data: 14 (21/22) 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni (2 juli)
Tijdstip: 19.30 - 21.00
Lokatie: voormalige Synagoge in Winsum
Prijs: €195,- (Minima in overleg)
Opgave: voor 8 mei via de contactpagina