Architectuur & Spiritualiteit 
Vormen scheppen als uitdrukking van innerlijk leven - vrijdagavond 9 & zaterdag 10 december, met Pieter van der Ree, architect

In deze tweedaagse workshop gaan we ons, onder leiding van architect Pieter van der Ree, inleven in de verwantschap tussen architectuur en spiritualiteit. Het evenement zal op vrijdag van start gaan met een lezing over de relatie tussen mens en kosmos en hoe kunst en architectuur daar een cruciale rol in speelt.

Er zal een schets gegeven worden van deze relatie - beginnend bij de voor christelijke tempelbouw, via de middeleeuwse kerken en kathedralen, tot en met het Goetheanum. In het eerste Goetheanum werd het antroposofische wereldbeeld, inclusief de meditatieve scholingsweg, door middel van kunst en architectuur beleefbaar gemaakt. Vervolgens gaan we op zoek naar de wijze waarop deze verwantschap in ons zelf gestalte vindt.

Door middel van ruimte- en tekenoefeningen, willen we expressie geven aan de relatie die we zelf met architectuur en spiritualiteit hebben. Welke ervaringen en beelden dragen wij in onszelf en kunnen wij deze tot een ruimtelijke vorm ontwikkelen?

Deze transformatie - die zoals het zaad vanuit zijn innerlijke verborgenheid, een openbaring schenkt in de bloem - stellen we in dit weekend centraal. Zo willen we ervaren hoe een innerlijke beleving met architectuur ons iets vertelt over onze eigen relatie met de kosmos, en hoe we deze verhouding tot uitdrukking kunnen brengen.
Voor deze workshop is geen voorkennis of kunstzinnige ervaring noodzakelijk.

Wanneer: Vrijdagavond 9 en zaterdag 10 december
Hoe laat: Lezing 20.00 uur; workshop van 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Cultureel Centrum De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 Winsum
Bijdrage: Lezing 15 euro; lezing + workshop € 60,- (reductie in overleg)
Opgave: voor 8 december klik hier of bel 06-53340235