(Stiens, 1965)
docent, musicus, onderzoeker

De wereld is volop in beweging! Er gebeuren veel dingen die we soms amper kunnen volgen. Het begrip nepnieuws is opgekomen. Wat is waar en wat is niet waar. Hoe bepaal je dat?

Kun je je nog verbinden met de wereld of laat je het maar gebeuren? Wat is je visie op de wereld en haar toekomst? Kun je überhaupt een visie hebben op de wereld, of is ze zo complex geworden dat je door de bomen het bos niet meer ziet?

Wie moet je geloven? Berichten over schadelijke vaccinaties, 5g, chemtrails? Of valt het allemaal wel mee en kun je gerust vertrouwen op de officiële instanties en de regering? Wat is de invloed van grote bedrijven op de politiek en daarmee op ons eigen leven? Welke invloed kunnen we zelf uitoefenen? Zijn er spirituele gezichtspunten die ons kunnen helpen? Gezichtspunten die vernieuwend zijn en kracht geven?

Ik zie de mens in essentie als een spiritueel wezen. Weliswaar vaak nog als kiem levend in onze hectische wereld, maar met een grote potentie. Met het drukke bestaan kan het spirituele echter wel eens op de achtergrond raken, terwijl ze juist ook krachtige impulsen kan geven om het gewone leven beter aan te kunnen.

Spiritualiteit, zie ik niet als iets voor 'erbij' zoals ook kunst nog weleens als 'leuk behangetje' wordt afgeschilderd. Het is iets wat fundamenteel deel uitmaakt van ons bestaan, onze gezondheid en bepalend is voor de toekomst van de mensheid.

Lees verder...

Ivar Römer
(Stiens, 1965)
docent, musicus, onderzoeker