Winsum (Gn) 06-53340235 info@novalisatelier.nl
Onderwerpen

In oefen- en gespreksgroepjes worden verschillende thema's behandeld, waarbij je inzicht kunt opdoen in de spirituele samenhangen in de wereld en oefeningen kunt doen voor je persoonlijke ontwikkeling.

De wondere wereld van de antroposofie
Antroposofie in zeven stappen. Je maakt kennis met de vele bijzondere thema's uit de antroposofie. Je krijgt kleine opdrachtjes om de thema's thuis te verdiepen.

Zes basisoefeningen
Rudolf Steiner gaf zes basisoefeningen voor de innerlijke scholing. Oefeningen om stevigheid in jezelf te vinden en gelijk je warm en lichtvol te kunnen openen voor de wereld.

Het achtvoudige pad
Acht oefeningen van Buddha die Rudolf Steiner vertaalde voor de dagen van de week. Hoe kunnen we ons oefenen in het juiste spreken, handelen, gedachtes, positie in de wereld.

Muziek en antroposofie
De muzikale intervallen in relatie tot de ritmen van de antroposofische grondsteenspreuk. Een weg door de antroposofie

Novalis' magisch idealisme
De magie en verbeelding in het leven. Ga een avontuurlijke weg in samenspraak met een geestelijke leiding. De engelen wachten op onze stappen naar hen toe. Ze antwoorden dan volop. Breng meer lichtglans in je leven.

Het kunstwerk van jouw biografie
Zoek de rode draad in jouw leven. Elk mens heeft een unieke biografie. Het is fantastisch om de opbouw van je leven eens nader onder de loep te nemen. Net als in een kunstwerk zijn er thema's, motieven, ritme's die terugkeren en uniek zijn in elk leven.