Vijf gesprekken

En op n gesprekken


 

In groepjes samenkomen kan nog niet, maar we kunnen wel iemand persoonlijk thuis ontvangen. Voor wie het wat lijkt vormen we een (of meer) groepjes van vijf mensen. Vijf is ook het getal van de mens, de menselijke maat. Deze vijf ontmoeten elkaar niet op hetzelfde moment, maar na elkaar in het verloop van een aantal weken. In dat treffen probeer je met elkaar een echt gesprek te hebben.


 


Vijfster

Zelf ben ik n van de vijf. In de eerste week houd ik met vier anderen, een gesprek bij mij thuis. Het gesprek zal ca anderhalf uur duren. In de daaropvolgende weken houden de andere vier onderling gesprekken. Je zoekt elkaar thuis op, of ontmoet elkaar in een wandeling. Na afloop houd je weer een korter gesprek met mij en bespreken we de oogst, of indien mogelijk houden we een langer gezamenlijk gesprek met alle vijf deelnemers.


 


Het goud vinden

In het eerste gesprek gaan we te ontdekken welke vragen er bij je leven en verkennen we het traject of we tunen in op wat voor dat moment wezenlijk aanvoelt. In de gesprekken probeer je het goud in jezelf en de ander te vinden, of af te stemmen op wezenlijke vragen die leven.  Je probeert elkaar te vertellen wat jouw verbinding is met de geest, wat jouw idealen zijn, je vragen, de hiaten etc.


 

Lees verder >>