Met de weekspreuken 'zingend door de herfst'
Zang- en verdiepingsgroep. Vijf keer, vanaf maandagavond 26 september, met Ivar Römer, musicus


Rudolf Steiner schreef 52 spreuken - voor elke week één - waarin iets klinkt over de mens in relatie tot het jaarverloop. Deze spreuken raken het gevoel, geven inspiratie, vreugde en kracht tot een actief meebeleven van het jaar. Van week tot week, van seizoen tot seizoen.

Onlangs zijn deze spreuken door mij op muziek gezet en vanwege een geplande uitgave hiervan, start ik bij voldoende interesse een zanggroep, waar we deze liederen zingen.

Naast het zingen, gaan we de spreuken ook inhoudelijk verkennen. Wat beleef jij er aan, en beleef je aan het jaarverloop? En misschien wil je ze wel schilderen, dichten of op een andere manier vormgeven. Maar dat is facultatief. Je kunt natuurlijk ook gewoon komen zingen!

Er zijn vijf bijeenkomsten waar we zes spreuken gaan zingen. (Spreuk 24 t/m 29) Deze zijn typisch voor de herfst en de Michaeltijd: krachtig, warm en lichtvol. Als het bevalt kunnen we doorgaan met een volgende reeks naar de kerst toe. Liederen die intiemer en steeds sprookjesachtiger worden.

In een instrumentale versie zijn de spreuken te beluisteren op www.urielmusic.nl. (Bij voorkeur op een pc of tablet)

Wanneer: maandag 26 september, 3, 10, 24 en 31 oktober
Hoe laat: van 19.30 tot 21.00 uur.
Waar: Winsum
Bijdrage: € 75,- (of in overleg)
Opgave: voor 21 september klik hier

Verdere praktische info en over de betalingswijze, volgt in een brief aan de deelnemers.