>
dinsdag 30 januari 2018
Het achtvoudige pad - info avond
cursus innerlijke scholing

Cursus begeleider: Ivar Römer

De antroposofie biedt verschillende oefeningen aan om je te ontwikkelen. Eén daarvan is het achtvoudig pad dat al door Buddha is gegeven. Rudolf Steiner heeft deze oefeningen naar de huidige tijd vertaald en verbonden met de dagen van de week, waardoor ze in verbinding komen met de planetenkrachten en je eigen innerlijke zon.

Het waarnemen van je gedachten, je besluiten, het letten op wat je zegt, wat je doet, het tempo  dat je in de dag kiest, het nastreven van je innerlijke richting, goede gewoontes en waardevolle herinneringen, krijgen een extra dimensie wanneer je ze in relatie brengt tot de stemming van de planeten.
Het dragend vermogen van saturnus, het warme licht van de zon, de bespiegelende wijsheid van de maan, de moedige kracht van mars, de beweeglijkheid van mercurius, het lichte streven van jupiter en de verwarmende liefde van venus.

Hoewel je deze oefeningen op de dagen van de week kunt doen, gaan we ze in de cursus een voor een doornemen zodat ze wat meer kunnen aankomen. Van het gezamenlijk bespreken en evalueren van de oefeningen gaat een stimulerende en verdiepende werking uit.

Klik hier voor meer tekst over de oefeningen

Info avond op dinsdagavond 30 januari

Data: Di. 30 jan, 6, 13, 20 feb, 6, 13, 20, 27 mrt
Tijdstip: 19.30-21.00
Locatie: Winsum, Sjoelplein 1
Prijs: 175,- (Of zie de tarievenpagina)
Opgave:          via de contactpagina